Cboe Global Markets blir med i løpet av å ta kryptovalutapriser

Børseieren vil lansere en rekke verktøy i 2021 i et lisensieringspartnerskap med utførelsesleverandøren CoinRoutes. Kryptovalutaindekser, historiske data og sanntidsflått er alle på bordet, sa Catherine Clay, Cboes informasjonssjef.

Avtalen gjør Cboe, som driver den største opsjonen i USA, til den siste økonomiske styrken for å komme inn i kryptovaluta-dataforretningen. Det har vært en travel desember, med tjenesteleverandører som ønsker å holde tritt med institusjoner som varer lenge på bitcoin (BTC, + 6,39%). For eksempel avduket S&P sine kryptoindeksplaner 3. desember og en uke senere kunngjorde en andel i Lukka, firmaet som tilrettelegger for produktet.

Clay sa at Cboe i utgangspunktet vil fokusere på å levere data til „bare en håndfull“ kryptovalutaer med høye markedsverdi – sannsynligvis 10 eller færre topp handelspar å starte. For eksempel handlet bitcoin og eter (ETH, + 5,84%) mot dollar.

Utrullingen vil komme i tre faser, sa hun. Cboes databutikk vil fylle ut historiske prisdata i 1. kvartal 2021. Deretter vil den begynne å distribuere sanntids prisdata til kunder. Når disse to „grunnleggende brikkene“ har skjedd, sa Clay at Cboes „indekslag kan bli opptatt.“

„Jeg vil gjette at i 2. kvartal vil du begynne å se faktiske indekser komme fra disse dataene gjennom vårt globale indeksgruppe,“ sa Clay.

Cboe banker på CoinRoutes

Cboe valgte CoinRoutes ‚data etter en årslang evaluering av partnere, sa Clay. Tanken var at CoinRoutes ‚ordreruteringsvirksomhet gir et forsprang i å måle markedet. I tillegg var hun imponert over firmaets metoder som regner med avvik i avgifter på forskjellige børser.

CoinRoutes CTO Ian Weisberger fortalte CoinDesk at firmaets ordrebokvirksomhet gir det en „stor fordel“ over kryptofirmaer som kun er data, som bare kan stole på hvor markedet har vært, i stedet for hvor det skal.

Avtalen fortsetter en trend med kryptoindustriveteraner som retter et bredere publikum gjennom allianser med vanlige navn. Mens avanserte kryptohandlere allerede kan være kjent med CoinRoutes, Galaxy og Lukka for prisdata, kjenner nyere kryptoinvestorer merker som Cboe, S&P og Bloomberg langt bedre.

„Vi tiltrekkes av [Cboe] fordi de er en veldig stor organisasjon som har veldig god penetrasjon i det rommet,“ sa CoinRoutes-sjef David Weisberger.

Clay sa at Cboe lanserer dette produktet som enda et datatilbud for kunder som krever intelligens på tvers av aktivaklasser av alle striper. Cboe prøver å „være foran“ tradisjonelle kunders skifte til digitale eiendeler.

„Vi vil være til tjeneste for dem når de tar fatt på dette arbeidet,“ sa hun.

Partnerskapet markerer Cboes første hopp inn i kryptovaluta-data. Det kommer mer enn et år etter at Cboe forlot et annet veikryss av digitale eiendeler og tradisjonell finans: bitcoin futures trading. Cboe satte sitt bitcoin futures-produkt på is i mars 2019.

Imidlertid sa Clay at Cboes bedriftsinteresse i kryptokurver aldri minket.