Bitcoin tok en tumbling i går og falt under $ 10 500-støtten. Uten tvil forårsaket det massiv avvikling på tvers av børser, og minnet meg om dagene da jeg handlet Bitcoin inderlig. Som en handelsmann som har tjent store og tapt store, håper jeg å dele noen tips med de som nettopp har begynt å handle BTC-futures.

Mitt kjærlighetshat-forhold til Bitcoin ble dannet så tidlig som i oktober 2017, like før den episke økningen til over $ 20.000

På den tiden snakket nesten alle de teknologirelaterte nettstedene jeg bla gjennom, om Bitcoin Code og alle millionærhistoriene over natten. Meget fristet, deponerte jeg først $ 2000 uten å gjøre grundig undersøkelse av kryptovalutaer. Da jeg først tjente 5%, var jeg helt rolig og klappet meg på ryggen for å tjene penger på første forsøk. Jeg fortalte meg selv at jeg bare ville tjene litt lommepenger, og jeg ville selge Bitcoin så snart den fikk litt mer. Men da Bitcoin klatret høyere og høyere, ble jeg hekta og pløyd i en bit penger – totalt $ 12.000, alt innen en måned. Så en dag – du vet sikkert allerede hva som hadde skjedd – startet Bitcoin et fritt fall det.

På innsiden hadde jeg et panikkanfall, men jeg fortsatte å fortelle vennene mine, og viktigst av alt meg selv, at Bitcoin allerede hadde noen dråper tidligere og at den hadde spratt tilbake, så det var ikke mye å bekymre seg for. Det eneste er at det ikke gjenopprettet som de siste gangene. Jeg så den synke lavere og lavere, og sa nei til alle muligheter til å selge den. På mindre enn en måned ble halvparten av innskuddet mitt utslettet, sammen med min tillit til Bitcoin. Tapet gjorde virkelig vondt, og jeg brukte flere måneder på å sørge for det. Men det var som en vekker for meg, og jeg begynte å legge mer vekt på å studere hva som fikk Bitcoin til å krysse av og hvorfor Bitcoin-markedet beveget seg så voldsomt.

Forskningen min på Bitcoin overbeviste meg om at den ikke bare kunne sikre seg mot inflasjon på lang sikt, men også kunne fungere som en kortsiktig investering på grunn av dens høye volatilitet

Denne gangen bestemte jeg meg for å bytte side og gå med hovedtrenden. Jeg åpnet en konto hos Bexplus , en kryptobørs kjent for sitt brukervennlige grensesnitt og nybegynnerveiledning. Ved hjelp av sin demo-konto lærte jeg å analysere markedet med forskjellige indikatorer. Noen ganger vant jeg, noen ganger taper jeg. Men siden Bitcoin fortsatte å falle i løpet av de få månedene, tjente jeg mer enn jeg tapte ved å kortslutte Bitcoin. Nå diversifiserer jeg porteføljen min, investerer i andre tradisjonelle eiendeler for å håndtere risikoer og bruker det jeg lærte på handel. Selv om jeg handler Bitcoin sjeldnere, tjener jeg fortsatt penger ved å sette dem inn i Bexplus-lommeboken med en årlig sats på opptil 30%.

Jeg tror fortsatt at bitcoin er en styrke for godt og en ideell ressurs til tross for volatiliteten, spesielt i en tid da regjeringen fortsetter å trykke mer fiat. Hvis du håper å investere i Bitcoin og delta i futures trading, er det noen tips for deg:

Å begynne i det små gjør at du kan komme langt. Det anbefales at du deler hovedsteder i flere stillinger. Så hvis markedet går imot deg, kan du tildele en posisjon i motsatt retning for å sikre tap.

Husk at hvis du handler BTC CFD, vil kjøpekraften øke betydelig ved hjelp av gearing. For eksempel, hvis du åpner en posisjon med 0,01 BTC og 100x gearing, vil posisjonen være verdt 1 BTC.

Øv og forbedre dine ferdigheter og strategier

Å tjene penger ved å spekulere i prisbevegelsene virker som å spille, men det er det ikke. Vellykkede handelsmenn er de som lærer å analysere markedet, holder seg oppdatert på markedsnyhetene og fortsetter å prøve forskjellige strategier. Velg en plattform som tilbyr en innebygd handelssimulator som du kan øve på. En god demo-konto fungerer som en sandkasse for å forbedre ferdighetene dine og bli kjent med det raskt skiftende markedet. Dessuten tilbyr noen plattformer til og med konsulenttjenester eller personlige kontoadministratorer til brukerne.